donderdag, juni 13, 2024
Leerkrachten

Personeelsuitje – feestcomité


Het doel van een personeelsuitje kan variëren. Sommige bedrijven organiseren een personeelsuitje om hun personeel te bedanken voor hun inzet, andere bedrijven doen dit om hun teambuilding te verbeteren. Hoe je het beste een personeelsuitje kan organiseren, hangt dus af van het doel van het uitje.

Als je wilt dat je personeel je bedankt voor hun inzet, dan is het belangrijk om een uitje te organiseren dat iedereen kan deelnemen aan. Je kan bijvoorbeeld een wandeling of een fietstocht door de stad organiseren, of een barbecue in de tuin. Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen, zodat iedereen kan genieten van het uitje.

Als je wilt dat je teambuilding verbetert, dan is het belangrijk om een uitje te organiseren dat iedereen kan deelnemen aan, maar dat ook uitdagend is. Je kan bijvoorbeeld een klimtocht of een activiteit in het bos organiseren. Dit zijn activiteiten die iedereen kan doen, maar die ook uitdagend zijn. Daarnaast is het belangrijk om genoeg tijd te reserveren voor ontspanning. Je kan bijvoorbeeld een avondje in een casino organiseren of een bioscoopbezoek.
Dit zijn activiteiten die iedereen kan doen, maar die ook ontspannend zijn.

Wie nodig ik uit?

Organiseert u een teambuilding dan is het verstandig om alleen uw personeelsleden uit te nodigen. Bij een gezellige (sport)dag op het strand of jubileum kunnen ook de partners en kinderen komen genieten. Aan de hand van uw doelstelling kunt u makkelijk bepalen wie er op de gastenlijst komen te staan.

Wanneer gaat het uitje plaatsvinden?

Organiseert u een bedrijfsuitje voor een kleine afdeling dan kunt u vaak nog wel een locatie regelen. Voor grote groepen is het raadzaam om al vroeg een locatie vast te leggen. U wilt uiteraard ook dat er zoveel mogelijk deelnemers aanwezig zijn. Stuur in de eerste week van het jaar bijvoorbeeld al de data door. U kunt ook meerdere data doorgeven en aan de hand van de meeste inschrijvingen een datum kiezen. Organiseert u het bedrijfsuitje onder werktijd of in de vrije tijd van de deelnemers.

Hoe groot is het budget?

Wanneer u het doel weet, helder heeft wie er komen en wanneer het uitje gaat plaatsvinden dan is het goed om te weten welk budget er beschikbaar is vanuit het bedrijf.

Vaak is er een vast bedrag beschikbaar dat u kunt verdelen over uw event. Bijvoorbeeld een deel van het bedrag voor eten & drinken en een bedrag voor een leuke activiteit. Om een passend voorstel te ontvangen is het belangrijk dat u inzichtelijk heeft welk bedrag er beschikbaar is.

Origineel vs. geslaagd

Origineel zijn is natuurlijk hartstikke tof, maar is dat wel nodig? Ben je niet gewoon op zoek naar een té gek personeelsuitje? Soms is het niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden, maar is een geslaagde dag het enige waar je groep naar op zoek is. Wees dan ook niet bang om iets te kiezen wat gewoon goed is. Vaak heeft je personeel niet veel meer nodig dan een flinke dosis gezelligheid.