Metacognitie
Metacognitie is het proces van denken over denken. Wanneer je je bewust wordt van je leerervaringen, ben je beter in staat om je studenten te helpen.
Metacognitie stelt je in staat je bewust te worden van je leerervaringen, wat je persoonlijke en professionele groei bevordert. Het stelt je in staat jezelf te begrijpen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Elke dag kunt u uw leerervaring herzien om de uitkomst te evalueren. Om het succes van een leerling te verzekeren, is metacognitie een noodzakelijke vaardigheid.
Metacognitie begint bij leraren
Leraren moeten beginnen met het ontwikkelen van metacognitie door hun zwakke en sterke punten te identificeren. Denk na over uw sterke en zwakke punten om uw leerlingen een optimale ervaring te bieden. Zodra je het concept van metacognitie begrijpt, kun je uw leerlingen leren om metacognitieve vaardigheden te oefenen.
Leerlingen hebben vaardigheden nodig die waardevol zijn buiten de middelbare school. Ze moeten in staat zijn om hun leerbehoeften, sterke en zwakke punten te beoordelen en eraan te werken. In de moderne wereld identificeren studenten hun doelen, lossen ze problemen op en analyseren ze de doelen.
Metacognitie heeft drie fasen, waaronder:
- Planning
- Toezicht houden
- Evalueren
Metacognitie in de klas
Hoe pas je het concept van metacognitie toe in de klas? Stel je voor dat je een klas lesgeeft, en weinig leerlingen proberen vragen te vermijden door je te vragen iemand anders te bellen of door te zeggen dat ze het antwoord niet weten. Wanneer ze de vragen vermijden, vermijden ze het leerproces.
Dit gebeurt door een gebrek aan vertrouwen of een overvloed aan zelftwijfel. Als leraar moet je hun zelfvertrouwen vergroten en ze vragen laten beantwoorden.
Met behulp van de metacognitieve benadering kun je nadenken en je inleven in je leerlingen. U kunt zich inleven in uw leerlingen en hen helpen hun zelfvertrouwen te vergroten.
Hoe metacognitie te bevorderen
Luid denken is een van de beste methoden om metacognitie te bevorderen. Ga bij een van je leerlingen zitten en vraag ze te delen wat ze weten. Hierdoor kunnen ze nadenken over de vraag en hun strategieën ontwikkelen.
Ondersteunende relaties bevorderen ook metacognitie. Je moet een ruimte creëren waar leerlingen het niet erg vinden om een fout te maken en zich vrij voelen om hun gedachten te delen.
Om leerlingen hun leerproces in vraag te stellen, moet je leerstrategieën delen. Bespreek hoe ze snel leren en wat de beste strategieën zijn om het leerproces te verbeteren. Wanneer u leerlingen helpt hun leerstijlen te identificeren, krijgen ze meer zelfvertrouwen en leren ze gemakkelijker.
Conclusie
Metacognitie is het proces van denken over denken. Wanneer je je bewust wordt van je leerervaringen, ben je beter in staat om je leerlingen te helpen. Je begint jezelf beter te begrijpen en je ontwikkelt vaardigheden om je studenten te begrijpen.