donderdag, juni 13, 2024
Kind

Welbevinden van kinderen


Het welbevinden van kinderen is een fundamenteel onderdeel van hun emotionele, mentale, sociale, fysieke, ecologische en spirituele ontwikkeling.
Een gezonde en evenwichtige levensstijl in deze vroege fase is absoluut noodzakelijk voor hun persoonlijk welzijn.
Door kansen te bieden om het expliciete begrip van deze fundamentele menselijke behoeften zorgvuldig te ondersteunen, zal een kind helpen te waarderen hoe en waarom ze zo belangrijk zijn in hun leven.

Basispricipes

De basisprincipes voor een goed welbevinden van kinderen zijn:

Eten en water
Een uitgebalanceerd dieet en voeding stimuleert de fysieke en psychologische ontwikkeling die ten grondslag ligt aan de ontwikkeling van de hersenen.

Rusten, slapen en spelen
Een fysiologische basisbehoefte voor het lichaam om te verjongen, te herstellen, te groeien en is net zo belangrijk als een uitgebalanceerd dieet.

Sociale interactie en fysieke activiteit (in & outdoor)
Dit kan de levensverwachting verhogen en het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Produceert algemene fysieke, psychologische en sociale voordelen.

Kleding
Zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur correct wordt gereguleerd en beseft hoe voor zichzelf te zorgen.

Zonlicht en frisse lucht
Enige blootstelling aan de zon is van vitaal belang voor vitamine D om calcium te helpen absorberen voor gezondere en sterkere botten.
Bij regulering omvatten de voordelen ook een afname van hyperactiviteit en depressie. En het geeft een grotere waardering voor de natuur en dieren in het wild.

Liefde en affectie

Kinderen voelen zich goed over zichzelf als ze zich gewaardeerd voelen en weten dat iemand speciaal voor hen is en hun inspanningen erkent.
Dit bevordert positieve relaties, kracht, een zorgzame geest en onafhankelijkheid.

Intellectuele prikkel
Kansen bieden om een ​​rijke taalomgeving te ervaren om zich uit te drukken, te spreken en te luisteren.
Zelfs de nieuwsgierigheid naar de natuur of de wijdere omgeving te stimuleren. Gevoelens van vrede en ontzag opwekken, om hun gedachten te kunnen delen en verbanden en gevoeligheden te onderzoeken/observeren.

Aandacht en lof
Het waarderen en erkennen van uniciteit, creativiteit en individualiteit verrijkt de eigenwaarde, geeft een gevoel van waardering en kansen om te leren omgaan met hun gevoelens.

Onderdak en veiligheid
Voor bescherming tegen gevaar, bouwt het vertrouwen, ontspanning en geluk op om te genieten van de wereld om hen heen.

Gezondheidszorg en hygiëne
Het vaststellen van dagelijkse lichaamsverzorgingsroutines is van cruciaal belang voor levenslange gewoonten.
Deze moeten in de eerste jaren worden versterkt en geoefend om te beschermen tegen infecties, ziekte, ziektekiemen en bevordert persoonlijke normen, verantwoordelijkheid en zelfrespect.

Samenhang

Elk kind heeft een hoge mate van stabiliteit en routine nodig die het vertrouwen, de structuur en de veerkracht ten opzichte van uitdagingen in het leven zal bevorderen.

De mening van kinderen over welzijn

De afgelopen jaren heeft er een geleidelijke verschuiving plaatsgevonden van een te grote afhankelijkheid van objectieve metingen naar het betrekken van kinderen bij het definiëren van de parameters rond wat welzijn inhoudt.
Deze laatste benadering heeft het belang aangetoond dat kinderen en jongeren hechten aan hun subjectieve welzijn.
Er waren opmerkelijke verschillen tussen de opvattingen van kinderen, ouders en leerkrachten over wat het belangrijkste was voor het welzijn van kinderen .