vrijdag, mei 24, 2024
Onderwijs

Probleemoplossend vermogen


Probleemoplossend vermogen is het vermogen problemen effectief en efficiënt te identificeren en op te lossen. Een echte probleemoplosser kan naar een situatie kijken, de oorzaak van het probleem vinden (of oorzaken, omdat er vaak veel problemen spelen) en vervolgens met een redelijke oplossing komen die het probleem effectief oplost of in ieder geval het meeste verhelpt .

Het vermogen om problemen op te lossen wordt beschouwd als een zachte vaardigheid, wat betekent dat het meer een persoonlijkheidskenmerk is dan een vaardigheid die je op school, op het werk of tijdens een technische training hebt geleerd.

Soorten probleemoplossende vaardigheden

Het oplossen van problemen wordt beschouwd als een vaardigheid op zich, maar wordt ondersteund door vele andere vaardigheden die u kunnen helpen een betere probleemoplosser te worden. Deze vaardigheden vallen in een paar verschillende categorieën van probleemoplossende vaardigheden.

  1. Probleemherkenning en -analyse. De eerste stap is erkennen dat er een probleem is en ontdekken wat het is of wat de oorzaak ervan is.
    Je kunt pas beginnen met het oplossen van een probleem als je je ervan bewust bent. Soms zie je het probleem zelf en andere keren wordt je over het probleem verteld. Beide ontdekkingsmethoden zijn erg belangrijk, maar ze kunnen verschillende vaardigheden vereisen.
  2. Bedenk mogelijke oplossingen. Je weet wat het probleem is, en je weet misschien zelfs het waarom ervan, maar wat dan? De volgende stap is het bedenken van enkele oplossingen.
    Meestal is de eerste oplossing die men bedenkt niet de juiste.
  3. Evaluatie van oplossingsmogelijkheden. Nu je veel oplossingsopties hebt, is het tijd om ze door te nemen en wat opzij te zetten. Er kunnen enkele belachelijke, slechte en waarvan je weet dat ze nooit kunnen worden geïmplementeerd.
  4. Oplossing implementatie. Dit is de stap “actie ondernemen”.  Als je eenmaal hebt besloten welke kant je op wilt, is het tijd om die weg in te slaan en te kijken of je gelijk had. Deze stap vergt veel mensen en managementvaardigheden om het voor u te laten werken.
  5. Evaluatie van de oplossing. Was het een goede oplossing? Is je plan gelukt of is het jammerlijk mislukt? Soms kost de evaluatiestap veel werk en beoordeling om de effectiviteit nauwkeurig te bepalen.